Worek lniany na pieczywo
Opis
Przechowywanie pieczywa w lnianych workach to znakomity pomysł z wielu powodów. Naturalne lniane włókna zapewniają idealne warunki wewnątrz - optymalną cyrkulację powietrza oraz ochronę przed bakteriami, dzięki czemu to, co przechowujesz w woreczku, pozostanie dłużej świeże i smaczne.
Lniany worek na pieczywo jest zdrowszą i bardziej przyjazną alternatywą dla popularnych foliówek. Łatwo go wyprać, jest bardzo wytrzymały na przetarcia i rozciąganie.
W worku z lnu możesz przechowywać nie tylko chleb, ale również ciasta, drożdżówki, różnego rodzaju kasze, ryż, makaron oraz suszone grzyby i owoce.
_____
WYMIARY: 40x30 cm
GRAMATURA: 220 g/m2
SKŁAD: 100% len
_____
Przed pierwszym użyciem zalecamy uprać worek. Zrób to ręcznie lub w pralce w temperaturze 30-400C.
Bardziej szczegółowe wskazówki dotyczące prania, suszenia i prasowania lnu znajdziesz TUTAJ